Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.3.2017

Vuoden 1969 puuseppäopiskelijat kokoontuivat

Imatran ammattikoulun vuoden 1969 puuseppäopiskelijat tutustuivat silloisen opettajansa Raimo Pirhosen kanssa tämän päivän puuosaston tiloihin, koneisiin ja toimintatapoihin 7.3.2017.

Nykyisin Saimaan Ammattiopisto Sampo nimeä kantava oppilaitos herätti paljon muistoja. Vierailijat valitsivat myös mielestänsä parhaan valmistumassa olevan opinnäytetyön keväällä opintonsa päättävien oppilaiden töiden joukosta. Palkituksi tuli Mika Ylihakalan kaunis lipasto.

Entiset oppilaat muistelivat omia kouluaikojaan ja pääsivät näkemään nykyisiä opiskelijoita työnsä parissa. Paljon oli muuttunut, mutta jotain samaakin oli vielä jäljellä. Nykyisin työskentely on koneistetumpaa ja työt monimutkaisempia ja luonteeltaan enemmän näytösluontoisia.

– Meidän aikana keskityttiin enemmän työn nopeuteen, ja työt olivat helpommin sovellettavissa teolliseen tuotantoon, totesi Kari Vaittinen, joka on opintojensa jälkeen toiminut paperiteollisuuden parissa tehden vanerista stanssausmuotteja.

Puuosasto toimii edelleen osin samoissa tiloissa kuin vuonna 1969. Myös joitakin samoja koneita on edelleen aktiivisessa käytössä, mikä kertoo tuolloin tehtyjen hankintojen laadusta. Vuosikurssin opettaja Raimo Pirhonenkin muistaa kyseiset koneet hyvin.

Oppilaitokselle vierailun muodossa palanneet puusepät ovat työelämässään toimineet pitkälti rakennusalalla ja muissa puualaa sivuavissa töissä.

Kaikille paikalla olijoille jäi päivästä erittäin positiivinen ja iloinen mieli. Nykyisille ja tuleville opiskelijoille vanhat konkarit toivoivat aikaa oppimiseen ja rutiinien löytämiseen. Käynnin perusteella puuosaston opiskelijoiden tekemisestä jäi toimelias ja ahkera mielikuva.

Lisätietoja: Kyösti Mäkinen, p. 040 001 2583, kyosti.makinen(at)edusampo.fi

1969-puualan oppilaat ja opettaja vasemmalta oikealle: Raimo Pirhonen, Osmo Sivonen, Kari Hämäläinen, Kari Vaittinen, Kyösti Mäkinen ja Keijo Hämäläinen


Raimo Pirhonen luovuttaa palkinnon Mika Ylihakalalle.
 
Mika Ylihakalan tekemä lipasto


Palaa otsikoihin