Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

3.5.2016

YEPS – Young Europeans Propose Solutions -projekti päättyi

Saimaan ammattiopisto Sampon Lappeenrannan liiketalouden yksikössä pidettiin viiden Euroopan maan YEPS-Erasmus+-projektin loppukokous 24.- 28.4.2016. Paikalla oli 22 osanottajaa Bulgariasta, Liettuasta, Saksasta, Turkista ja Suomesta.

YEPS – Young Europeans Propose Solutions -projektin viimeisen kokoontumisen päällimmäinen tavoite oli vetää yhteen projektissa aikaansaatuja tuloksia sekä tuottaa projektin lopputuotteena YEPS-E-Journal. Lisäksi vieraat tutustuivat suomalaiseen toisen asteen koulutukseen ja kulttuuriin.

 

Kaksivuotisen projektin tavoitteena oli vertailla eri Euroopan maista tulevien nuorten elämäntilanteita ja heidän kokemiaan ongelmia. Nuoria autettiin huomaamaan, että he eivät ole yksin ongelmiensa kanssa ja löytämään niitä tahoja, joiden puoleen nuoret voivat ongelmatilanteissaan kääntyä.

 

Tavoitetta lähestyttiin mm. kysymällä ongelmista eri maiden nuorilta, vertailemalla heidän omakohtaisia kokemuksiaan, haastattelemalla nuoria auttavia tahoja, kartoittamalla viranomaisten näkemyksiä, mielipiteitä ja tulevaisuuden toiminnan painopistealueita.

 

Projektin aikana Sampon opiskelijoita ja opettajia vieraili Bulgarian Rusessa, Saksan Giessenissä, Turkin Kocaelissä ja Sivasissa sekä Liettuan Pasvalysissä.

 

Tästä linkistä voit käydä tutustumassa projektin tekemään YEPS-E-Journal’iin:

https://onedrive.live.com/redir?resid=C9A3477CF89AAE2E!18646&authkey=!ABUf-yYfMPR2SFE&ithint=file%2cpdf

 

Lisätietoja: lehtori Kari Kaarna, p. 040 587 2771, kari.kaarna(at)edusampo.fi

 


 


Palaa otsikoihin