Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

11.2.2020

Yhteishaku alkaa 18.2.2020

Toisen asteen yhteishaku alkaa tiistaina 18.2.2020. Saimaan ammattiopisto Sampossa on ensi lukuvuotena yhteensä noin 1450 perustutkinnon aloituspaikkaa, joista yhteishaussa on lähes 800. Loput noin 650 on jatkuvassa haussa, joka on avoin kaikille ikää ja koulutustaustaa katsomatta.

Valtakunnallinen yhteishaku on suunnattu peruskoulun päättäville tai äskettäin päättäneille nuorille, joilla ei ole aiempaa tutkintoa. Siihen haetaan verkossa osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaku päättyy tiistaina 10.3.2020 klo 15, ja valittujen opiskelijoiden nimet ovat selvillä kesäkuussa.

Uutena koulutusalana on tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Tutkinto oli tosin jo aiemminkin olemassa, mutta nyt se korvaa aiemmat datanomin ja ICT-asentajan koulutukset. Uudistetusta tutkinnosta valmistuu muun muassa IT-tukihenkilöitä.

Sosiaali- ja terveysalalle hakeville järjestetään Sampossa pääsy- ja soveltuvuuskokeet toukokuussa. Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi kutsutaan kielikokeeseen. 

Jos hakija haluaa kaksoistutkinto-opiskelijaksi, jossa suoritetaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto, hän hakee yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon. Kesällä valintakirjeen mukana hän saa ohjeet kaksoistutkin­tohakuun.

Jatkuvassa haussa voi hakea, jos henkilöllä on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto tai työssä kertynyttä osaamista. Myös yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet sekä oppisopimuksesta kiinnostuneet voivat hyödyntää jatkuvaa hakua.

Mikäli henkilö ei ole valmis hakemaan ammatilliseen tutkintoon joko riittävän suomen kielen taidon tai muiden opiskeluvalmiuksien puuttuessa, hän voi hakea noin vuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma). Valmentavaa koulutusta järjestetään Lappeenrannassa ja Imatralla. Valmentavan koulutuksen hakuaika on 19.5. – 21.7.2020 osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutustarjonnasta ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy lisätietoja http://www.edusampo.fi/hakijalle -sivulta.

Peruskoulun opo, olethan huomannut, että Sampon sivuilta löytyy sinulle suunnattu info-sivu! http://www.edusampo.fi/opoille

Faktoja: 

-        Yhteishaku 18.2.–10.3.2020 www.opintopolku.fi   

-        Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (Valma) haku 19.5. – 21.7.2020 www.opintopolku.fi

-        Jatkuva haku ympäri vuoden http://www.edusampo.fi/hakijalle


Lisätietoja:
pedagoginen johtaja Riitta Moilanen, p. 040 149 7475, riitta.moilanen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin