Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

21.2.2017

Yhteishaku alkaa 21.2.2017

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 21.2.2017. Haku päättyy tiistaina 14.3.2017. Saimaan ammattiopisto Sampossa on haussa nuorille 718 aloituspaikkaa noin 20 perustutkinnossa sekä 95 paikkaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa. Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Haussa olevat koulutukset alkavat pääsääntöisesti elokuussa.

Uutta Sampon koulutustarjonnassa

Uutena oppimismenetelmänä on YritysSampo, jossa ammatillinen osaamin­en hankitaan työskentelemällä koulussa oman alan yritysympäristöä muistuttavissa SampoYrityksissä, opiskelijoiden perustamissa NY-yrityksissä ja osuuskun­nissa sekä työssäoppimalla oikeissa yri­tyksissä. YritysSampo tulee tässä vaiheessa käyttöön käsi- ja taideteollisuusalalla, puualalla, elintarvikealalla ja osittain liiketalouden alalla.

Lähihoitajan koulutus alkaa nuorille ensi syksynä Lappeenrannan lisäksi myös Imatralla, jossa aloituspaikkoja on 22.

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon suuntautumisena on tänä vuonna vuorossa muotiala, jossa opitaan mm. vaatteen valmistuksen prosessia, pukeutumisneuvontaa ja muotikaupan asiakaspalvelua.

Aiemmin kone- ja metallialan perustutkinnon nimellä ollut koulutus on nyt kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, josta valmistutaan koneenasentajaksi, koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi. Nimenmuutos on valtakunnallinen muutos.

Haku aikuiskoulutukseen

Aikuisten haku ammatillisiin perustutkintoihin alkaa 20.3.2017 ja päättyy pääsääntöisesti 9.4.2017. Mikäli vapaita paikkoja jää, hakuaikaa voidaan pidentää. Aikuiset hakevat suoraan oppilaitoksen verkkosivujen www.edusampo.fi kautta. Opiskelupaikkoja aikuisille on tarjolla yhteensä 520.

 

Lisätietoja:

  • kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara(at)edusampo.fi


Palaa otsikoihin