Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

31.1.2017

Yrityksille työvoimaa sekä uusia oivalluksia opiskelijoiden avulla

Saimaan ammattiopisto Sampo, Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto tuovat yrityksille tietoa työvoiman hankkimisesta ja erilaisten opiskelijatöiden teettämisestä. Oppilaitoskolmikko jatkaa syksyllä aloitettua yhteistä kiertuettaan nyt maakunnan eteläosissa.

Syksyllä kiertueen ensimmäisessä osassa oppilaitokset tavoittivat useita kymmeniä työnantajia, minkä tuloksena opiskelijat saivat monenlaisia töitä. Hannu Tuomela Niskan Hydrauliikka ja Raskasosa Oy:ltä osallistui tilaisuuteen Imatralla ja suosittelee tapahtumaa myös muille yrittäjille:

– Opiskelija on aloittanut muun muassa selvittämään, miten tiedonkulkua voisi parantaa tilausten käsittelyssä. On hienoa, kun opiskelija on mukana antamassa uusia näkökulmia toimintatapoihimme.

Kiertueen toinen osa toteutetaan helmi-maaliskuun aikana, jolloin oppilaitokset vierailevat Luumäellä, Lemillä, Taipalsaarella, Savitaipaleella, Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Ylämaalla. Tilaisuudet sopivat yrittäjille, jotka haluavat esimerkiksi rekrytoida lyhyt- tai pitkäaikaisempia työntekijöitä, saada uutta virtaa liiketoimintaan tai ratkaisua johonkin pienempään haasteeseen.

Erityisen ajankohtaisena monelle työnantajalle – ja opiskelijalle – on kesätyö, ja opiskelijoiden tavoittaminen myös tässä tarkoituksessa on mahdollista oppilaitosten kautta. Kolmessa oppilaitoksessa on yhteensä yli 13 000 opiskelijaa, joten osaamista ja työntekijää löytyy moneen erilaiseen tarkoitukseen, niin isompiin kuin pienempiinkin. 

Kiertue toteutetaan oppilaitosten yhteishankkeena. Kiertuetta tukevat Etelä-Karjalan Yrittäjät, Etelä-Karjalan kauppakamari, Wirma Lappeenranta ja Imatran seudun Kehitysyhtiö.

Tilaisuuksiin voivat ilmoittautua kaikki opiskelijaosaamisesta kiinnostuneet yritykset sekä yhdistykset ja näiden edustajat.

Kiertueen aikataulu on seuraava:

  • Luumäen kunnantalo, 7.2.2017 klo 9–10.30

  • Säräpirtti Kippurasarvi, Lemi 9.2.2017 klo 8–9.30

  • Taipalsaaren sairaalan yksityistilat 14.2.2017 klo 8–10

  • Savitaipaleen yritystalo 21.2.2017 klo 7.30–9

  • Hotelli Patria, Lappeenranta 23.2.2017 klo 11.30–13

  • Joutseno (paikka selviää pian) 9.3.2017 klo 8.30–10

  • Korupirtti, Ylämaa 14.3.2017 klo 8–9.30

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.lyyti.in/opiskelijaosaamista2017  


 



Palaa otsikoihin