Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

23.1.2017

YritysSampo starttaa elokuussa

Saimaan ammattiopisto Sampossa aloitetaan uudenlainen oppimismenetelmä, YritysSampo. Siinä ammatillinen osaamin¬en hankitaan työskentelemällä oppilaitoksessa oman alan yritysympäristöä muistuttavissa SampoYrityksissä.

Opiskelijoilla on myös mahdollisuus oppia yrittäjyyttä käytännössä perustamalla opiskeluaikana yhdessä opiskelijakavereiden kanssa NY-yrityksiä tai liittyä oppilaitoksen osuuskuntaan. 

Ensimmäisessä vaiheessa YritysSampossa mukana ovat puuala, käsi- ja taideteollisuusala, liiketalous sekä elintarvike-, hotelli- ja ravintola-ala. Näille aloille helmikuussa hakevat aloittavat opiskelunsa YritysSampo-toimintamallissa elokuussa 2017. 

YritysSampossa opiskelijat oppivat alan ammattilaisiksi työsken­telemällä kuten työelämässä alan yrityksissä. Jokainen työ on projekti, jota opiskelija tekee yhdessä muiden eri-ikäisten ja jopa eri alojen opiskelijoiden kanssa. Projektissa on aina asiakas ja sillä on aikataulu. Projektin jäsenillä on kullakin oma tehtävänsä ja vastuunsa, ja projektissa tehtävät tehdään suunnit­telusta valmiiseen tuotteeseen tai palveluun. Tiimityöllä ja tiimioppimisella on suuri painoarvo tässä toimintamallissa.

Opiskelijat työskentelevät projekteissa omien kykyjensä ja tavoitteidensa mukaan. Heidän edistymistään ja onnistumistaan sekä työn tuottamaa osaamista seurataan ja tuetaan. 

YritysSampo valmistaa opiskelijaa työelämään pienentämällä koulun ja työelämän välistä kuilua. Se opettaa opiskelijaa toimimaan tiimissä yhdessä eri-ikäisten ja eri alojen ammattilaisten kanssa. Se opettaa myös oman alan käytäntöjä, toimintatapoja ja prosesseja jo opiskeluaikana. Se kasvattaa opiskelijaa yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Sen myötä myös toivotaan nuorten ja aikuisten kiinnostuvan yrittäjyydestä. Etelä-Karjalassa on lukuisia yrityksiä, jotka odottavat sukupolvenvaihdosta. Yrittäjyyden houkuttelevuus voi saada nuoret harkitsemaan yrittäjyyttä eräänä uravaihtoehtona ja jäämään maakuntaan oman yrityksen kautta.


Lisätietoja: projektipäällikkö, lehtori Päivi Ovaska, p. 040 670 0168, paivi.ovaska(at)edusampo.fi

 

 


Palaa otsikoihin