Uutiset
Eija Kuningas tuli Makeamestari-kilpailussa kolmanneksi
Suomen ensimmäinen Makeamestari on Simo Pietarinen. Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämässä kilpailussa Suomen ensimmäiseksi Makeamestariksi valittiin Simo Pietarinen Helsingin Ravintola Demosta”. Voittaja sai palkinnoksi 4 000 € sekä kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskukseen, Ranskaan.
Kovatasoisessa kilpailussa kolmanneksi sijoittui luumäkeläinen Eija Kuningas, toiseksi tuli Piero Silvani Helsingin Ravintola Askista ja neljänneksi Ville Korpi Turun Ravintola Ludusta. Makeamestari 2018 -tittelistä kisasi kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea.
Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kuningas on agrologi, ja hän on pitänyt miehensä kanssa maatilaa yli 10 vuotta. Pari vuotta sitten he laittoivat karjan pois, ja Kuningas ryhtyi opiskelemaan uutta ammattia. Samanaikaisesti hän on kirjoittanut Mansikkamäki-leivontablogia, jonka innoittamana hän opiskeli ensin leipurikondiittoriksi ja tänä vuonna kondiittorikisälliksi Saimaan ammattiopistossa Sampossa.
Hän on pitänyt yhdessä lehtori Markku Vengasahon kanssa Sampon opiskelijoille ja alan yrittäjille koulutuspäiviä. KuningasKakut-kotileipomoyrityksessään hän leipoo erikoiskakkuja, pipareita, koristeita ja konvehteja.
Finaalissa ensimmäisenä kilpailutehtävänä oli valmistaa kolme kakkua ja toisena kilpailutehtävänä oli valmistettava kuusi kappaletta ravintolajälkiruokia.
”Kilpailun voiton ratkaisi tasapainoinen, siisti ja huolellinen työ”, kertoo Makeamestari 2018 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.
Kilpailun puheenjohtajana toimi Pastry Works Oy:n ja Gagu-brändin omistaja Jarmo Laitinen, joka on Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. Muut tuomariston jäsenet olivat: ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä (Ravintola Olo, Olo Garden & Bar, Emo ja Gösta), kondiittorimestari Susanna Suhonen (Ekberg), Culinary Expert Brian Hallin Pedersen, (Arla Global Foodservice), Michelin-palkittu keittiömestari ja luova johtaja Jari Vesivalo, (Ravintola Olo), Food Inspirations Manager Pekka Kettunen (Kespro), liiketoimintajohtaja Nina Harlin (Mediatalo Keskisuomalainen) sekä Pastry Chef / Demonstrator Stéphanie Vastel (Sosa Ingredients Company).
Makeamestari 2018 -kilpailun yhteistyökumppanit ovat: Arla, Food Camp Finland, Kespro, Easyfairs, Suomen Sokeri, Myllyn Paras, Valrhona, Medanta, Electrolux ja Aromi-lehti.
Kuvat: Eija Kuningas ja hänen tekemänsä kakut, jotka valittiin kilpailun parhaimmiksi. (kuvat: Markku Vengasaho)
Lisätiedot:
- yrittäjä Eija Kuningas p 0400 891 110, ebetys@luukku.com
lehtori Markku Vengasaho, p. 040 552 8534, markku.vengasaho@edusampo.fi
Food Camp Finland Oy, projektijohtaja Maarit Kivilahti, maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi
+358 50 4144 267
Pastry Works Oy, kilpailun puheenjohtaja Jarmo Laitinen, jrm.laitinen@kolumbus.fi
+358 50 540 1302
#makeamestari2018