Uutiset
Mestari-kisälli-koulutussarja päättyi seminaariin
Runsaat puolitoista vuotta jatkunut konditoria-alan mestari-kisälli-koulutussarja päättyi 18.–19.9.2015 viikonloppuna.
Päätösseminaari oli perjantaina 18.9.2015 Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa. Seminaarin avasi Kimpisen 4M-musiikkiluokka reippailla lauluillaan. Rehtori Antti Lehmusvaaran tervehdyksen jälkeen William ja Ester Otsakorven säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja Tomi Englund kertoi rahoittajan näkökulmasta.
Lehtori Markku Vengasaho kertoi Mestari-kisällikoulutuksen toteutuksesta ja sen saavutuksista.
Brasilian World Skills -kilpailujen kokemuksia jakoivat Tredusta kilpailija Mikaela Kärki sekä valmentaja Hanna Oinonen ja lajipäälliköt Sari Tarvainen (Sakky) ja Arto Oinonen (Keuda).
Opetusneuvos Seija Rasku toi opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen, ja seminaarin lopuksi osallistujat saivat asiaankuuluvat todistukset ruusuineen.
Seminaarin jälkeen osallistujat siirtyivät opetusleipomoon loihtimaan suolaisia cocktail-tuotteita. Heidän ohjaajanaan perjantai-iltapäivän ja lauantain aikana oli valtakunnan huippukeittiömestari Pasi Pärssinen Tuusulasta. Ravintola pH7:ää luotsaavalla Pärssisellä on muutaman vuosikymmenen kokemus vaativista fine dining -edustustilaisuuksista ja -koulutuksista sekä tuotekehityksestä. Kokenut kokkimaajoukkueen kilpailija on myös konsultoinut presidentinlinnan valtiovierailuilla menujen ja annosten suunnittelua ja valmistamista.
Mestari-Kisällikoulutuksessa tarjottiin valmennusosaamista WorldSkills-kilpailuihin tähtääville alan opettajavalmentajille sekä heidän valmennettaville leipuri-kondiittoriopiskelijoille ympäri Suomen. Sarja alkoi vuoden 2014 tammikuussa, ja se on sisältänyt 10 erillistä huippuammattilaisten vetämää lähijaksoa sekä valmentautumistilaisuutta vuosien 2015 ja 2017 WorldSkills -kilpailuihin.
Lisätietoja: lajipäällikkö, lehtori Markku Vengasaho, p. 040 552 8534, markku.vengasaho(at)edusampo.fi