Uutiset
Mestari-kisälli-koulutussarja päättyy seminaariin
Runsaat puolitoista vuotta jatkunut konditoria-alan mestari-kisälli-koulutussarja päättyy 18.–19.9.2015 viikonloppuna.
Päätösseminaari on perjantaina 18.9.2015 Saimaan ammattiopisto Sampossa, Pohjolankatu 10:n auditoriossa Lappeenrannassa klo 12.15 – 15.30. Seminaarissa kuullaan muun muassa Brasilian World Skills -maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuneen tamperelaisen Mikaela Kärjen kokemuksia.
Viimeisellä koulutusjaksolla valmistetaan suolaisia cocktail-tuotteita perjantaina 18.9. klo 16–20 ja lauantaina 19.9. klo 8–16. Ohjaajana on valtakunnan huippukeittiömestari Pasi Pärssinen Tuusulasta.
Ravintola pH7:ää luotsaavalla Pärssisellä on muutaman vuosikymmenen kokemus vaativista fine dining -edustustilaisuuksista ja -koulutuksista sekä tuotekehityksestä. Kokenut kokkimaajoukkueen kilpailija on myös konsultoinut presidentinlinnan valtiovierailuilla menujen ja annosten suunnittelua ja valmistamista.
Seminaarin ohjelma
klo
12.15 Seminaarin avaus, Kimpisen 4M
-musiikkiluokka
12.25 Tervetuloa, kuntayhtymän johtaja,
rehtori Antti Lehmusvaara
12.30 William
ja Ester Otsakorven Säätiön tervehdys, valtuuskunnan puheenjohtaja Tomi Englund
12.40 Mestari-kisällikoulutuksen toteutus
ja kokemuksia:
- lehtori Markku Vengasaho,
- WSC2015-kondiittorikilpailija
Mikaela Kärki ja
- valmentaja, lehtori Hanna Oinonen
13.25 WSC2015-kilpailijoiden
ja -valmentajien kokemukset Brasiliasta, kokit ja ravitsemuspalvelu
13.50 Opetus- ja kulttuuriministeriön
puheenvuoro, opetusneuvos Seija Rasku
14.00 Kahvi
14.45 Mestari-kisälli koulutuksen
todistusten jako
15.15 Tilaisuuden päätös
Perjantaina 18.9. ammattiopistossa vietetään myös palvelualan teemapäivää klo 9–15. Tarjolla on koulutusesittelyn lisäksi mm. yritystilaisuuksia, erilaisten hankkeiden esittelyä, urakahvila, zorb-pallopyörintää ja mukana on myös Taitajien Taitaja 2015 Emeliina Papinniemi.
Mestari-Kisällikoulutuksessa tarjottiin valmennusosaamista WorldSkills-kilpailuihin tähtääville alan opettajavalmentajille sekä heidän valmennettaville leipuri-kondiittoriopiskelijoille ympäri Suomen. Sarja alkoi vuoden 2014 tammikuussa, ja se on sisältänyt 10 erillistä huippuammattilaisten vetämää lähijaksoa sekä valmentautumistilaisuutta vuosien 2015 ja 2017 WorldSkills -kilpailuihin.
WorldSkills Competition ja Taitaja-kilpailu ovat nuorten ammattitaidon kilpailuja, joissa kisataan yli 40 lajissa. Taitaja-kilpailussa ratkotaan Suomen mestaruudet, ja niihin osallistuu vuosittain noin 400 alle 20-vuotiasta ammattiin opiskelevaa nuorta. WorldSkills Competition järjestetään joka toinen vuosi, ja siellä taistellaan maailman mestaruuksista. MM-kilpailijat ovat alle 23-vuotiaita. Viimeksi WorldSkills järjestettiin São Paulossa Brasiliassa tämän vuoden elokuussa, ja seuraava kilpailu on Arabiemiirikuntien Abu Dhabissa vuonna 2017.
Lisätietoja: lajipäällikkö, lehtori Markku Vengasaho, p. 040 552 8534, markku.vengasaho(at)edusampo.fi