Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki tai suurtalouskokki
Opiskele työelämäpainotteisesti ammattitutkinto, kun sinulla on jo osaamista kokin töistä ja/tai suoritettu alan perustutkinto!
Ruokapalvelujen ammattitutkinnossa voit suuntautua joko ravintola-alalle tai suurkeittiöalalle. Suurtalouskokki osaa aikatauluttaa ja jaksottaa omaa työtään ja valmistaa vähintään 200 annosta samaa ruokaa joustavasti muun työn ohessa. Ravintolakokki valmistaa monipuolisesti ja sujuvasti erilaisia alku-, pää- ja jälkiruokia ravintolassa muun työn ohessa.
Valittavana on mielenkiintoisia tutkinnonosia, opiskele vaikka yksi tai valitse useampia.
Kehitä kasvisruokaa koulutuksessa opiskelet erilaisten kasvisruokien valmistamista tuotekehitystyötä apuna käyttäen. Koulutuksessa suoritetaan tutkinnonosa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta, kasvisruokien valmistaminen. Koulutuksen aikana suunnittelet, kokeilet ja kehität omia kasvisruokatuotteita.
Voit opiskella myös Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen tutkinnonosan soveltuvassa työpaikassa verkkopainotteisesti. Halutessasi voit osallistua tuotekehityspäiviin koululla. Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen tutkinnonosassa kehität erityisruokavaliotietouttasi ja opit suunnittelemaan ja valmistamaan ravitsemuksellisesti täysipainoisia ja herkullisia aterioita. Opettelet erilaisten raaka-aineiden käyttöä.
Muita ruokapalvelujen ammattitutkinnon tutkinnonosia ovat mm. kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen esim. matkustajalaivojen keittiöissä tai ruoanvalmistus tilauspalveluissa. Ruoanvalmistus tilauspalveluissa tutkinnonosan jälkeen osaat valmistaa tilaus- ja juhlaruokia monipuolisesti erilaisista myös arvokkaammista raaka-aineista sekä toimia tarjoilutehtävissä.
Lisätietoja koulutuksesta
Uraopinto-ohjaaja
Tiina Koskela
tiina.koskela@edusampo.fi
040-5287384
Lehtori
Johanna Toivola
johanna.toivola@edusampo.fi
040-4830442