Konsta Lappalainen valmistui tarjoilijaksi Samposta muutama vuosi sitten. Nyt hän opiskelee LAB-ammattikorkeakoulussa restonomiksi.
– Olin kotona selailemassa puhelinta, kun näin että ammattikorkeakoulun viimeinen hakupäivä on juuri sinä iltana. Hetken epäröin, mutta laitoin kuitenkin paperit vetämään ja tässä sitä nyt ollaan!
Miten amis auttoi jatko-opintoihin tai
töihin?
Ammattiopisto
antoi hyvät verkostot sekä työelämään että jatko-opintoihin. Näitä verkostoja
hyödyntäen mahdollisuudet on vaikka mihin.
Mikä oli parasta Sampossa opiskelussa?
Parasta oli
ammattitaitoiset opettajat ja hyvin laadittu opetussuunnitelma. On mielekästä
tehdä ja opiskella, kun opettajat kannustavat ja tsemppaavat eteenpäin.
Miksi aikanaan hait ravintola- ja
catering-alalle?
Päädyin opiskelemaan
tätä alaa "vahingon" kautta. Ammattiopistoon mennessä opiskelin
alkuun liiketaloutta, mutta kahden päivän jälkeen totesin, että se ala ei ole
minua varten. Kävelin opon luokse ja sanoin, että haluan vaihtaa alaa ja näin
päädyin tälle polulle! Alassa kiehtoo eniten sen monipuolisuus ja eri
mahdollisuudet.
Mitä amk:sta valmistumisen jälkeen?
Ammattikorkeakoulun
jälkeen toivon työllistyväni hotellialan yritykseen!