Siirry sisältöön

Konsta: Ravintola-alassa kiehtoo eniten sen monipuolisuus ja eri mahdollisuudet

Konsta Lappalainen valmistui tarjoilijaksi Samposta muutama vuosi sitten. Nyt hän opiskelee LAB-ammattikorkeakoulussa restonomiksi.

– Olin kotona selailemassa puhelinta, kun näin että ammattikorkeakoulun viimeinen hakupäivä on juuri sinä iltana. Hetken epäröin, mutta laitoin kuitenkin paperit vetämään ja tässä sitä nyt ollaan! 

Konsta Lappalainen on keittiöasussa, pitää kalaa käsissään ja katsoo kameraan.Miten amis auttoi jatko-opintoihin tai töihin?
Ammattiopisto antoi hyvät verkostot sekä työelämään että jatko-opintoihin. Näitä verkostoja hyödyntäen mahdollisuudet on vaikka mihin.

Mikä oli parasta Sampossa opiskelussa?
Parasta oli ammattitaitoiset opettajat ja hyvin laadittu opetussuunnitelma. On mielekästä tehdä ja opiskella, kun opettajat kannustavat ja tsemppaavat eteenpäin. 

Miksi aikanaan hait ravintola- ja catering-alalle?
Päädyin opiskelemaan tätä alaa "vahingon" kautta. Ammattiopistoon mennessä opiskelin alkuun liiketaloutta, mutta kahden päivän jälkeen totesin, että se ala ei ole minua varten. Kävelin opon luokse ja sanoin, että haluan vaihtaa alaa ja näin päädyin tälle polulle! Alassa kiehtoo eniten sen monipuolisuus ja eri mahdollisuudet. 

Mitä amk:sta valmistumisen jälkeen?
Ammattikorkeakoulun jälkeen toivon työllistyväni hotellialan yritykseen!