Siirry sisältöön

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Opiskele juuri sitä osaamista, mitä tarvitset! Haluatko todistuksen osaamisestasi, syventää esimiesosaamistasi tai edetä uralla soveltuvassa paikassa?

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto soveltuu henkilöille, jotka toimivat esimiehinä tai esimiehiä sijaistavina kokkeina tai tarjoilijoina. Työpaikalla on ohjattavia alaisia ja sinulla on vahva alan osaaminen kokin tai tarjoilijan töistä ja alan perustutkinto.

Voit opiskella työvaltaisesti oppisopimuksella työn ohessa TAI opiskele esimerkiksi vain yksi tutkinnonosa päivittäisten toimintojen ohjaaminen koulutussopimuksella ilman työsuhdetta. Koulutuksessa opit tunnistamaan alan toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia, osaat vastata esimiehenä päivittäisten toimintojen sujumisesta sekä seurata, arvioida ja ohjata yksikön taloutta. Koulutussopimus edellyttää soveltuvaa työpaikkaa, joka on hankittu viimeistään opintojen alussa. Ohjaamme työpaikan etsinnässä. Voit opiskella myös muita yksittäisiä tutkinnonosia tai voit suorittaa kokotutkinnon soveltuvassa työpaikassa tai useammassa.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon tutkinnonosia ovat

  • päivittäisten toimintojen ohjaaminen
  • esimiehenä toimiminen
  • asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen
  • työpaikkaohjaajana ja arvioija toimiminen
  • kehittämisprojektin toteuttaminen sekä 
  • monimuotoisessa työyhteisössä toimiminen

Kun olet suorittanut kokotutkinnon Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnosta, osaat:

  • suunnitella, organisoida, ohjata, valvoa ja kehittää päivittäistä toimintaa erilaisten majoitus- ja ravitsemisalan yritysten ja organisaatioiden tulos- ja laatutavoitteiden mukaisesti
  • suunnitella, organisoida ja johtaa päivittäisiä tuotanto- ja asiakaspalveluprosesseja asiakaslähtöisesti pyrkien parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen
  • mitoittaa henkilökunnan määrän ja laadun suhteessa toimintaan
  • opastaa, ohjata ja valvoa henkilöstöään muuttuvissa tilanteissa asiakas-, henkilöstö-, työ- ja tuoteturvallisuuden huomioiden
  • omaa alaansa ja organisaation toimintaa koskevan lainsäädännön, viranomaisohjeet ja määräykset siten, että pystyy johtamaan ja valvomaan työtä
  • johtaa omalla esimerkillään ja ymmärtää viestinnän ja vuorovaikutuksen merkityksen esimiestyössä
  • toimia palveluhenkisesti, vastuullisesti ja yhteistoiminnallisesti organisaation sisäisistä ja ulkoisista asiakkaista huolehtien
  • hoitaa asiakas-, sidosryhmä- ja verkostosuhteita
  • työskennellä sitoutuneesti, vastuullisesti, oma-aloitteisesti ja luottamuksellisesti.


Lisätietoja koulutuksesta

Uraopinto-ohjaaja 
Tiina Koskela
tiina.koskela@edusampo.fi
040-5287384

Lehtori
Miia Rauhamäki
miia.rauhamaki@edusampo.fi 
040-7308843